cursussen
cursussen Login
Realisatie: TiDi Graphics

Praktijkdiploma Boekhouden

Doel van de cursus

Onze cursus boekhouden leidt op voor het officieel erkende Praktijkdiploma boekhouden (PDB). Het bezit van het Praktijkdiploma Boekhouden is essentieel voor administratieve medewerkers.

Omschrijving

De cursus wordt verzorgd volgens de methode "open leren". Dit houdt in dat u zelfstandig de aangeboden stof doorwerkt aan de hand van een studieschema. Daarnaast heeft u recht op 48 dagdelen ondersteuning van de docent. Open leren heeft als voordeel dat u op ieder moment met de studie kunt starten. Uiteraard kunt u met open leren uw eigen studietempo bepalen. Na ontvangst van uw inschrijving heeft u 1,5 jaar recht op ondersteuning.


Sinds januari 2008 is er een nieuw examenprogramma. NHI leidt op voor dit nieuwe examenprogramma. Het praktijkdiploma Boekhouden bestaat uit de volgende onderdelen:

Aanvangseisen

Hoewel een specifieke vooropleiding niet vereist is, adviseren wij een middelbare schoolopleiding op HAVO of gelijkwaardig niveau. Daarnaast is enige kennis op het niveau van basiskennis boekhouden wel gewenst.

Duur

1,5 jaar

Extra informatie

De onderdelen BKB en BKC worden op meerdere momenten per jaar alleen online geëxamineerd. U moet zich hiervoor online aanmelden. De PDB Modulen worden twee maal per jaar alleen schriftelijk geëxamineerd op diverse plaatsen in het land. U bent het examengeld rechtstreeks aan de Associatie voor Praktijkexamens verschuldigd.

Prijs€ 940,00 (BTW-0)
Materiaal kosten€ 255,00