cursussen
cursussen Login
Realisatie: TiDi Graphics

Internationaal Secretaresse

Doel van de cursus

Wilt u uw grenzen verleggen en vindt u het een uitdaging om een manager ook buiten Nederland te ondersteunen? Dan is de opleiding Internationaal Secretaresse de baan voor u. Het internationale bedrijfsleven is een zeer dynamische omgeving waar veranderingen en ontwikkelingen in razend tempo de standaard bepalen. Op dit niveau verwacht men van een secretaresse dan ook dat zij naast secretariële werkzaamheden internationale contacten kan onderhouden. Tijdens de opleiding Internationaal Secretaresse heeft u de mogelijkheid om naast de Engelse taal (verplicht) de tweede verplichte taal (Duits of Frans) zelf te kiezen.

Heeft u alle examens en eindopdrachten van de modules voor de opleiding behaald, dan ontvangt u het diploma Internationaal Secretaresse van de Stichting Onderwijs & Praktijkexamens. Bij dit diploma ontvangt u als bijlage een cijferlijst. Hierop staan de examenresultaten van alle onderdelen vermeld.

Omschrijving

Werken met Windows, Word, Excel, Websurfen & Communicatie.
Blind computertypen volgens het tienvingersysteem (vrijstelling mogelijk).
Omgaan met apparaten (telefooncentrale, frankeermachine).
Agendabeheer met Outlook.
Archiveren.
Nederlands.
Engels voor de kantoorpraktijk.
Duits of Frans.
Correspondentie.
Postbehandeling.
Presentatie.
Zakelijke Communicatie.
Solliciteren.
Notuleren.
Organiseren (zakenreizen, beurzen, conferenties, vergaderingen).

Aanvangseisen

U beheerst de Nederlandse taal en heeft buitenlandse talenkennis op minimaal MAVO-niveau. Het niveau van de cursus is MBO 3/4.

Duur

Klassikaal (groepstraining): 15 tot 23 maanden.

Extra informatie

Als u al in het bezit bent van de ECDL-module Word of Excel dan kunt u hiervoor in de plaats een ander onderdeel volgen (bijvoorbeeld PowerPoint).

U kunt de opleiding overdag, 's avonds, of als een combinatie van dag- en avondcursus volgen. De cursusduur is afhankelijk van het aantal lessen dat u per week volgt. In de schoolvakanties is er geen les.

Prijs€ 2.909,00
Materiaal kosten€ 539,00
Examengeld€ 305,00

Kijk hier voor een datum