cursussen
cursussen Login
Realisatie: TiDi Graphics

Juridisch Secretaresse

Doel van de cursus

Bent u geïnteresseerd in een baan als secretaresse bij de politie, officier van justitie, rechtbank, een notaris- of advocatenkantoor, deurwaarderskantoor of de juridische afdeling bij een bedrijf? Dan is de opleiding Juridisch Secretaresse een goede stap voor u.

Voor een baan in de juridische wereld is een standaard secretaressediploma niet voldoende. U moet goed op de hoogte zijn van de juridische praktijk en weten aan welke eisen een akte, dagvaarding en andere juridische documenten moeten voldoen.
Als juridisch secretaresse weet u hoe zaken zoals aktes en dagvaardingen uitgewerkt moeten worden.

Tijdens de opleiding leert u uiteraard eerst de standaard secretariële vaardigheden. Daarnaast krijgt u uitleg over diverse onderdelen van het recht, de procedures die daarbij horen, de praktijk van de officier van justitie, de rechtbank, het notariaat, de advocatuur en de gerechtsdeurwaarder. Ook leert u hoe u om moet gaan met vakliteratuur en naslagwerken.

Heeft u alle examens en eindopdrachten van de modules voor de opleiding behaald, dan ontvangt u het diploma Juridisch Secretaresse van de Stichting Onderwijs & Praktijkexamens. Bij dit diploma ontvangt u als bijlage een cijferlijst. Hierop staan de examenresultaten van alle onderdelen vermeld.

Omschrijving

Juridische terminologie.
Werken met Windows, Word, Excel, Websurfen & Communicatie.
Blind computertypen volgens het tienvingersysteem (vrijstelling mogelijk).
Omgaan met apparatenn (telefooncentrale, frankeermachine).
Agendabeheer met Outlook.
Archiveren.
Nederlands.
Correspondentie.
Postbehandeling.
Presentatie.
Zakelijke Communicatie.
Solliciteren.
Notuleren.
Organiseren (zakenreizen, beurzen, conferenties, vergaderingen).
Recht voor de juridische kantoorpraktijk (recht, publiekrecht, privaatrecht, EG-recht, staatsinrichting, burgerlijk recht,
sociaal recht en strafrecht).

Aanvangseisen

U beheerst de Nederlandse taal. Het niveau van de cursus is MBO 3/4.

Duur

Klassikaal (groepstraining): 9 tot 14 maanden.

Extra informatie

Als u al in het bezit bent van de ECDL-module Word of Excel dan kunt u hiervoor in de plaats een ander onderdeel volgen (bijvoorbeeld PowerPoint).

U kunt de opleiding overdag, 's avonds, of als een combinatie van dag- en avondcursus volgen. De cursusduur is afhankelijk van het aantal lessen dat u per week volgt. In de schoolvakanties is er geen les.

Prijs€ 2.029,00
Materiaal kosten€ 539,00
Examengeld€ 245,00

Kijk hier voor een datum